Go to Top

AIP ruokavalion 1. päivä

Karpan luomukanakeitto AIP

Salo 8.1.2016. Aurinko paistaa. Pakkasta -16.

H Herätys siinä puolen päivän jälkeen rauhassa ja ”aamutoimet”. Tämän jälkeen kevyttä hyötyliikuntaa ja ulkoilua eli kaupassa käynti kävellen/bussilla. Kaupoilta suoriuduttuani Karpan itämaisen AIP luomukanakeiton valmistus. Siihen menikin se 4 tuntia. Siinä lihojen kypsymistä odotellessa väliin mahtui yksi noin 40 min mittainen kehomeditaatio/rentoutus harjoitus. Siinähän se päivä melkein jo menikin. Mut oli muuten aika hyvä kanakeitto ensiyritykseksi.

Kanakeittoa tuli tehtyä reilusti, koska sitä on tarkoitus syödä useampana päivänä peräkkäin. Lisäksi tuli hommattua myös salaattiaineksia sekä hedelmiä. Mainittakoon, että AIP:ssä hedelmiä saa syödä vain 1-2 päivässä. Ja kasviksistakin osa on kiellettyjen listalla.

AIP eli Autoimmune Protocol (tai kaippa siinä voi myös tuota Paleo sanaa käyttää) on yksi tiukimmista ruokavaliomuodoista, missä melkein kaikki on kiellettyä. Ja sitä on tarkoitus pitää yllä 30-60 päivää ennen kun voi alkaa tuoda takaisin ruoka-aineita yksi kerrallaan. Tuon ajan tarkoitus on korjata mm. suolisto ja suoliston mikrobiomi ja sitä kautta koko kehon immuunijärjestelmä.

Katotaan kuinka kauan meikäläisen into riittää. Eka päivä takana. Seuraava postaus muutaman päivän kuluttua kun kanakeitot on syöty ja jotain uutta saatu valmistettua sallituista aineksista. Laitetaan reseptiikkaa tohon alapuolelle jos joku vaikka haluu koittaa keittoa itse.

KARPALEO eli Karpan Luomu AIP ruokavalio/elämäntapa.

, , ,

About Karppa

Olen -75 syntynyt, nuoren poikalapsen isä, freelance muusikko ja ääniteknikko. Sain MS-diagnoosin marraskuussa 2014. Olen siitä lähtien ollut Paleo-ruokavaliolla ja tammikuussa 2016 aloitin AIP:n.