Go to Top

AIP ruokavalion 13. päivä

Salo 20.1.2016. Aurinko paistaa. Lunta maassa. Pakkasta -16.

P Perus heräämisiä ja aamutoimia. Kaupassa käynti ja piipahdus matkahuoltoon, jotta sai taas bussikorttiin lisää matkoja ladattua. Aika kylmän oloinen meininki ulkona, vaikka ei paljoa edes tuuli puhaltanut.

Tällä kertaa ei ollut aavistustakaan mitä sitä haluaisi syödä. Siinä kasvishyllyn kohdalta kyytiin kaikkea sitä mitä oli tarjolla. Näytti nimittäin olevan joiltain osin tyhjää täynnä kaupan hyllyt. Liekö viikon rahti tulossa vasta huomenna torstaina tai perjantaina. Siispä eteenpäin.

No siinä liha, kana ja kalahyllyn kohdalla arpakone pyörimään ja onnelliseksi voittajaksi tänään valikoitui porsaansuikale. Enpä muista siitäkään tehneeni koskaan mitään. No ehkä siitä saa jotain kivaa leivottua. Toki mukaan lähti myös naudan jauhelihaa, mutta katotaan loppuviikosta mitä siitä tuli tehtyä.

Kotiin palattuani netti auki ja hakusanoiksi kookos, inkivääri ja porsaansuikale. Ei näyttänyt olevan hirveesti tunkua listalle, mutta kyllä sieltä nyt jokunen resepti löyty, mistä yhteenvetona syntyi tämä tän päiväinen sitruunainen Karpan kookos-inkivääripossu AIP. Lisukkeena possulle tänään toimi riisin sijaan ihan vaan keitetty kukkakaali ja oli siinä lautasen reunalla vähän hapankaaliakin. Riisi on AIP:ssa kiellettyjen aineiden listalla, niin se jäi pois ihan tarkoituksella.

Sen verrran piti vielä mainita, että tuossa edellisen kauppareissun jäljiltä eilen kun alkoi olemaan jo aika tyhjä tuo jääkaappi, niin sieltä löytyi kuitenkin mielenkiintoiset ainekset, mistä suht pienellä vaivalla syntyi maittava Karpan fenkoli-inkiväärikeitto AIP. Kannattaa koittaa kun sopiva hetki koittaa.

Sen on huomannut tässä askarrellessa, kun mausteita ja ruoka-aineita on ikään kuin boikotissa, niin yksittäinen ruoka-aines voi maistua aika hyvälle ihan ilman isoa kasaa mausteita tai jopa ilman mitään mausteita. Ennen tuli vedettyä purkki grillimaustetta lihan päälle, mutta sillä lähinnä pilaa sen. Ihan kevyt ripaus ruususuolaa, eikä mitään muuta, voi tarvittaessa ajaa asian.

AIP seikkailu jatkuu. Kun nyt katsoo, mitä on tullut syötyä tässä viimeaikoina, niin pakko myöntää, että en varmaan koskaan ole syönyt näin monipuolisesti ja vieläpä kasvispainotteisesti. Viranomaiset pelottelee ruokavaliomuutoksilla, mut ne ei sit kuitenkaan puutu siihen pizza-, burger- ja kebabosastoon, mitä on tyyliin joka paikassa tarjolla ja mikä oli meikäläisenkin pääruokalaji vielä 1,5 vuotta sitten.

Oheen taas vähän reseptiikkaa. Palataan asiaan taas heti seuraavalla kerralla. Moi!

KARPALEO eli Karpan Luomu AIP ruokavalio/elämäntapa.

, , , , , ,

About Karppa

Olen -75 syntynyt, nuoren poikalapsen isä, freelance muusikko ja ääniteknikko. Sain MS-diagnoosin marraskuussa 2014. Olen siitä lähtien ollut Paleo-ruokavaliolla ja tammikuussa 2016 aloitin AIP:n.