Go to Top

AIP ruokavalion 20. päivä

Salo 27.1.2016. Pilvistä, märkää ja loskaa. Plussan puolella näyttäisi olevan.

  J Jengi luuli, että mä oon jo luovuttanu. Ei, kuulkaa en mä niin helpolla luovuta. Nythän tämä alkaa vasta sujumaan. Tosin pakko myöntää, että jos ihan tarkkoja ollaan, niin viime perjantaina tuli nautittua alkoholi-pitoisia virvokkeita ja näin ollen se ihan tiukimman  linjan noudattamaminen meni vähän niin kuin siinä. Ruokapuolella ei ole lipsahduksia sattunut ja tuokin virvokkeiden nauttiminen oli täysin harkittu teko. AIP bileet siis jatkukoon kaikesta huolimatta.

Tässäkin lajissa on helppo alkaa toistaa itseään. Laskin tuossa, että Karpan uunikasviksia on tullut tehtyä jo ainakin kolme kertaa ja kanalientäkin on tullut keiteltyä jo muutamaan otteeseen. No mutta toisaalta, jos meinaa lihaliemeen keittoja tehdä, niin silloin sitä pitää kait olla kaapissa valmiiksi keitettynä. Mä olen koittanut kaupasta vähän silmäillä luomu-naudan-lihakeiton aineksia, missä olisi luut mukana, mutta sellaisia ei ole vielä osunut silmään. Tiedossa on kyllä tiloja, mistä voi tilata luomu-lihoja paketillisen (n. 150-200€ /5 kg)  kerrallaan ja niitä aion kyllä hyödyntää heti seuraavan tilipäivän kohdalla. Täytyy vaan ensin varmistaa, että pakastelokerossa on sillon tilaa.

Niin joo on tässä tullut jotain uuttakin evästä välillä tehtyä. Eilen tuli leivottua naudan jauhelihasta Karpan lihamureketta AIP, mikä oli yllätys yllätys ympäröity kasviksilla. Oli pitkästä aikaa kyllä hyvää syödä ihan vaan mureketta. Viime viikolla vielä tuumailin tekeväni keittoa. Näin se mieli muuttuu. Murekkeeseenhan voi laittaa kaikkea hyvää sisään. Mä laitoin ihan vaan oliivin paloja, mikä toi kivaa tekstuuria ja suolaisuutta murekkeeseen. Piti jättää puolet murekkeesta tälle illalle ja heti kohta tämän kirjoitettuani käyn sen siitä imaisemassa parempiin suihin.

Tänään tuli tuossa aikaisemmin tehtyä keittoa, mikä kulkee nimellä Karpan bataatti-palsternakkakeitto AIP, mutta siinä voisi hyvin olla myös inkivääri ja kookos mainittuna nimessä, koska keiton makuun tulee vahvasti myös niistä vaikutteita. Sellainen sitruunaisen makean suolainen voisi olla luonnehdinta sen mausta. Toimii ainakin mulle hemmetin hienosti. Ens kerralla pitää hommaa pekonia siihen kaveriksi. Kärventää vähän uunissa ja muruttaa siihen keiton päälle. Muistin nimittäin juuri, että Pajuniemellä taitaa olla sitä luomu-sian pekonia, mitä löytyy kaupan hyllyltä toisinaan. Se samainen pekoni kävisi myös tuon murekkeen päälle tai sisään. Pitääkin ottaa asiaksi lukea sen tuoteseloste heti huomenna kaupassa käydessä.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, palataan asiaan taas heti seuraavalla kerralla.

KARPALEO eli Karpan Luomu AIP ruokavalio/elämäntapa.

, , , , , , , , , , ,

About Karppa

Olen -75 syntynyt, nuoren poikalapsen isä, freelance muusikko ja ääniteknikko. Sain MS-diagnoosin marraskuussa 2014. Olen siitä lähtien ollut Paleo-ruokavaliolla ja tammikuussa 2016 aloitin AIP:n.