Go to Top

AIP ruokavalion 9. päivä

Salo 16.1.2016. Harmaata. Lunta maassa. Pakkasta -16.

I Isä viikonloppu. Poitsu kylässä. Herätys siihen, kun poitsu pelaa ”Minee” vieressä. Tänään ei kaupassakäyntiä kun eilen tuli käytyä syystä, että bussit kulkee sen verran harvakseltaan lauantaisin. Kuluneella viikolla tuli siis käytyä se kolme kertaa ”ulkoilemassa/lenkillä”. Kävelyä tuli yhteensä n. 5-6 km. Lauantai-sunnuntai meneekin tässä kotona pojun kanssa ja ruokaa laittaessa.

Pakko myöntää, että vaikka se tiistaina tekemäni telaketju oli maultaan ihan ok, niin 3-4 päivää peräkkäin sitä on kyllä too much. Ja oikeastaan heti siinä keskiviikona verikokeen jälkeen joutui pysähtymään kaupassa. Mukaan tarttui karjalanpaisti ainekset sekä lisää vihreää. Heti siinä keskiviikkona tuli laitettua se Karpalanpaisti AIP ja torstaina tuli sit jo tehtyä Karpan luomu-uunivihannekset AIP ja Karpan fenkoli-avokado salaattia AIP. Ja sitten kun näitä kaikkia söi vähän niinku vuorotellen, niin homma alkoi taas maistumaan paremmin.

Eilen illalla tuli sitten jo duunattua Karpan kolmen kaalin laatikkoa AIP ja samalla keitin kanalientä parista kanankoivesta, mistä tuli tänään laitettua jonkin asteista Karpan kookoskanaviilokkia AIP ja Karpan palsternakka-bataatti soiroja AIP. Eli se alkuviikon yksitoikkoinen ateriointi piti muuttaa vähän monipuolisemmaksi ja maistuvammaksi. Ja nyt tietenkin juuriklin siitä syystä siellä keittiön puolella saa sit viettää huomattavasti paljon enemmän aikaa. Ei nää kyl ihan vielä Michelin tasoista settiä ole ollut, mutta ehkä se siinä harjoitellessa lähtee sujumaan.

Jokusen kerran on tullut eteen kalorikysymykset, koska paleossa ja varsinkin autoimmuunipaleossa kasvis ja lihapainotteisessa ruoassa päivän kalorit saattaa helposti jäädä alle suositellun. Siihen on helppo ratkaisu. Lisää tarpeen mukaan oliivi- ja/tai kookosöljyä päivittäiseen ruokaan niin riittävä energiansaanti on turvattu. Nimittäin minä en ainakaan jaksa syödä kuorma-autollista parsakaalia päivittäin.

Itse lisään joka aterialla ruokalautaselle 1-2 ruokalusikallista oliiviöljyä. Kookosöljy tulee nautittua teen seassa ikään kuin ”bulletproof” teenä. Öljyn päivittäiseksi kokonaismääräksi tulee näin 8-10 ruokalusikallista, mikä on siellä 1000 kcal tietämillä. Kasvis- ja liharuoista tulee yhteensä se 1000 kcal niin ollaan yhteensä siellä 2000 kcal tietämillä, mikä itseni kokoisella ihmiselle riittää ihan hyvin.

Oikeastaan mietityttää noiden lukujen oikeellisuus, koska nyt tuntuu että on koko ajan kylläinen ja sit jo pitäis taas olla syömässä. Tarkoitus ei ole kaiketi kuitenkaan kasvattaa vatsaa. Ehkä mä pudotan muutaman lusikallisen öljyä, niin sit varmaan aletaan olee lähellä sitä henkilökohtaista oikeaa määrää. Tai sit pitää lähtee salille kuluttamaan, mikä tietysti sekin olisi suositeltavaa…

Näin yhdeksän päivän jälkeen fiilis on hyvä. Seikkailu jatkuu. Laitetaan tohon alle taas reseptiikkaa jos joku muukin haluaa ottaa kopin vähän terveellisimmistä ateriavaihtoehdoista. Tällä kertaa siellä onkin useampi resepti.

KARPALEO eli Karpan Luomu AIP ruokavalio/elämäntapa.

, , , , , , , , , , , ,

About Karppa

Olen -75 syntynyt, nuoren poikalapsen isä, freelance muusikko ja ääniteknikko. Sain MS-diagnoosin marraskuussa 2014. Olen siitä lähtien ollut Paleo-ruokavaliolla ja tammikuussa 2016 aloitin AIP:n.

One Response to "AIP ruokavalion 9. päivä"

  • Kari-Johannes
    tammikuu 18, 2016 - 19:11

    Näistä vaihtoehdoista ehkä noi luomu-uunivihannekset on mun suosikki.